Gizartea -
Zeremonia Bartzelonan
Axpeko Txispak eta Iruñeko Kabok lehen Michelin izarra jaso dute
Horrela, Txispa jatetxeko Tetsuro Maeda sukaldariaren eta Kaboko Aaron Ortizen lana saritu dute. Martin Berasategi eta Jose Maria Goñiren El Club Allard (Madril) jatetxeak ere bere lehen izarra jaso du. Horrez gain, chef mentorearen saria Juan Mari Arzakentzat izan da.
EITB Media
Tetsuro Maeda (Txispa, Axpen, Bizkaia) eta Aaron Ortiz (Kabo, Iruñean, Nafarroa) Michelin Izar batekin saritu dituzte, astearte honetan Bartzelonako Centre de Convencions Internacionals (CCIB) zentroan egin den 2024 Michelin Gidaren Galan.
Martin Berasategi eta Jose Maria Goñiren El Club Allard (Madril) jatetxeak ere bere lehen izarra jaso du.
Gainera, chef mentorearen saria Juan Mari Arzakek (Arzak, Donostia) irabazi du, eta Lara Bartolome Espainiako eta Portugaleko Blancpaineko 'brand manager'ak eman dio. Gazteak erregulartasunez prestatzen dituen sukaldaria saritzen du golardoak.
Saria Elena Arzak alabak jaso du, eta saria eskertu du aitaren izenean. Arzakek mezu gisa sukaldariak "lanean" ez lasaitzea eta bikaintasuna bilatzen jarraitzea nahi du.
Bestalde, Gidak Michelin Izar Berdea eman dio David Yarnozi (El Molino de Urdaniz, Urdaitzen, Nafarroa), gastronomia jasangarriarekin konpromiso berezia duten jatetxeak nabarmentzen dituena.
Azkenik, Martin Berasategik (Lasarte, Bartzelonan, eta Martin Berasategi, Lasarte-Orian, Gipuzkoa), Pedro Subijanak (Akelarre, Donostian, Gipuzkoa), Eneko Atxak (Azurmendi, Larrabetzun, Bizkaia) eta Juan Mari Arzakek (Arzak, Donostian, Gipuzkoa) hirugarren Izarra mantendu dute.
Oriol Castro, Eduard Xatruch eta Mateu Casañas sukaldarien Disfrutar (Bartzelona) jatetxeak eta Paco Morales chefaren Noor (Kordoba) establezimenduak hiru izarrak estreinatu dituzte gidan, non bi izar dituen jatetxe berri bakarra dago: Venta Moncalvillo (Daroca, Errioxa).