Ekonomia -

Koronabirusa

Sagardotegiek erreserbak aktibatu, eta sagardoa botilan eskainiko dute

Edukieraren % 50ean ateak irekitzeko aukera izango dute elaboratzaileek, establezimendu bakoitzeko protokoloak eta segurtasuna betetzen direla bermatuz.

Egileek urteko produktuaren ezaugarriak azalduko dituzte. ETBko bideo batetik ateratako argazkia.
Egileek urte berriaren ezaugarriak azalduko dizkiete kontsumitzaileei
Sagardotegiak ateak zabaltzen hasi dira ia hiru hilabeteren ostean

1:20

agentziak | erredakzioa

Whatsapp Facebook Twitter Telegram Email

Gipuzkoako sagardo naturalaren elkarteak azaldu duenez, konfinamenduaren bigarren fase honetan, Euskadiko sagardotegiek ateak irekitzeko aukera izango dute, bai terrazetan eta baita sagardotegietan ere, edukieraren % 50ean eta distantzia eta segurtasun protokoloak errespetatuz. Irekitzea erabaki duten establezimenduek botilako sagardoa eskainiko dute eta erreserbak aktibatu dituzte.

Ohar baten bidez elkarteak adierazi duenez, sagardotegiak egun hauetan irekitzeak "botilaren presentzia espezifikoa dakar", eta Euskal Sagardoa Jatorri Izendapena duen sagardo botila "protagonista nagusia" izango dela azpimarratu dute.

Ekoizleek urteko produktuaren ezaugarriak azalduko dizkiete kontsumitzaileei, eta jendeak produktua erosi ahal izango du etxera eramateko, baita sagardotegian dastatu eta kontsumitu ere.

Gipuzkoako Sagardogileen Elkarteak gogorarazi duenez, COVID-19aren ondorioz, sagardoaren sektoreak jarduera guztia bertan behera utzi behar izan zuen denboraldi betean. "Sektoreak urrats hori batera eman zuen, elkarteen artean koordinatuz, eta konfinamenduan zehar une bakoitzeko egoera kolektiboki aztertu da, eta berriz irekitzea ere landu da", adierazi du.

Establezimendu bakoitzean protokoloak eta segurtasuna betetzen direla bermatzeko, joan den maiatzaren 22an sektoreak berariazko prestakuntza-ikastaro bat egin zuen sektorerako, Hazi Fundazioak eta Euskal Sagardoa jatorri-deiturak antolatuta, eta 55 sagardotegik parte hartu zuten.

Berrirekitze horretan establezimenduetan kontuan hartu beharreko puntu garrantzitsuak aztertu eta landu zituzten, Euskal Sagardoak fase berri honetan eskaintzen dituen aukerak aztertzeaz gain.

Elkarteak azpimarratu duenez, sagardotegiek "gune zabalak, ingurune naturala eta zerbitzu eguneratua" dituzte, eta museoei dagokienez, Sagardoetxea Museoak eta Igartubeiti Museoak ekainaren 2an irekiko dituzte berriro ateak, eta Albaolak ekainaren 5ean.

Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
Gipuzkoa Euskal Autonomia Erkidegoa Gaixotasunak Ekonomia Eguneko albisteak Albisteak Osasun albisteak Koronabirusa Euskal sagardoa