Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Hegaluze zatia plantxan, tenpuran egindako escalibada brotxetarekin
Hegaluze zatia plantxan, tenpuran egindako escalibada brotxetarekin
Osagaiak
  • Hegaluzea
  • Tipula gorria
  • Pipermorroa
  • Alberjinia
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Txingarretan egindako barazkiak
  • Kuiatxoa
  • Azenarioak, 2
  • Porrua
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Tenpura
  • Ur hotz-hotza
  • Tenpura-irina
  • Gatza
Prestaketa

Ebaki barazkiak mehe-mehe. Berotu ongi zartagin bat, eta gehitu barazkiak. Salteatu, eta ondu gatzaz eta piperraz

Bildu barazkiak aluminiozko paperean, eta egin labean edo txingarretan.

Zuritu barazkiak, eta ebaki zati loditan.

Prestatu broxetak, hiru barazkiak erabiliz.

Bota ura bol batera, eta gehitu irina, nahi den lodiera lortu arte. Bota gatza. Ebaki hegaluzearen trontza dadotan, eta markatu alde guztietatik, barrualdea gordinik utzita.

Sartu broxeta tenpuran, eta frijitu olio bero-berotan.