Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Lady cherry
Lady cherry
Osagaiak
  • Antxoak 1 kg
  • Ozpin zuria 1 L
  • Tipulina 2 eskukada
  • Hirugihar ketua 150 gr
  • Esne-gain likidoa 100gr
  • Baratxuri zuritua 200 gr
  • Oliba-olioa 1/2 Litro
  • Pankoa 150 gr
  • Gurina 50 gr
  • Perrexila Eskukada txiki bat
  • Brioche-ogia 200 gr
  • Gerezi-konfitura 2 poto
  • Algina 10 gr
  • Calcica 10 gr
  • Tipulinak Azpil bat
  • Gatz Ezkatatua 50 gr
Prestaketa

Batetik, antxoa marinatuak prestatuko ditugu. Betegarria egiteko, tipulina sueztituko dugu julianan 30 minutuz, baina kolorea hartzen utzi gabe. Ondoren, hirugihar txikitua botako diogu, bai eta esne-gaina ere. Utzi egosten eta gatza bota. Baratxuri-krema egiteko, hiru egosketa egingo ditugu. Lehenik, baratxuriak ur irakinetan egingo ditugu; gero, ura kendu eta oliotan konfitatuko ditugu. Azkenik, olioa kendu, eta esne-gainetan loditzen jarriko ditugu. Txikitu, iragazi eta gatza botako diogu.

Gezurrezko gereziak egiteko, purea egingo dugu gerezien konfiturarekin eta urarekin. Algina gehitu eta esferak egingo ditugu calcic-bainuan; batzuk gerezien neurrikoak, eta beste batzuk, kabiarraren neurrikoak.

Brioche-xerra fin batzuk egingo ditugu eta labean sartuko 180 graduan.

Molde laukizuzenak antxoa marinatuekin eta tipulin-betegarriz beteko ditugu.

Ogi kurruskaria egiteko, gurina urtuko dugu baratxuri txikitu pixka batekin, eta pankoa gehituko diogu. Gorritzen utziko dugu.

Jarri antxoadun moldea eta ogi kurruskaria gainean. Bota baratxuri-krema pixka bat, antxoaren kontra briochea, eta gainean gerezi-esferak, eta gerezizko kabiarra platerean.