Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Muskuilu eta esnegorri eskabetxatuak
Muskuilu eta esnegorri eskabetxatuak
Osagaiak
  • Esnegorriak egiteko
  • Esnegorriak, 500 g
  • Oliba olio birjina, 150 g
  • Ozpina, 200 g
  • Piperrauts gozoa, koilarakada txiki bat
  • Ereinotza, hosto 1
  • Gatza
  • Muskuiluak egiteko
  • Muskuiluak, 1 kg
  • Tipulina, 100 g
  • Azenarioa, 60 g
  • Oliba olio birjina, 200 g
  • Sagar ozpina, 200 g
  • Ardo zuria, 80 g
  • Piperrauts gozoa, koilarakada txiki bat
  • Ereinotza, hosto bat
  • Erremolatxa aparra egiteko
  • Erremolatxa zukua, 400 g
  • Soja lezitina, 4 g
Prestaketa

Perretxikoak garbitu, handiak direnak zatitu eta gainerako osagai guztiekin nahasi ondoren, 10 minutuz kozinatuko  ditugu su motelean. Gorde egun batez.

Muskuiluak egiteko, ardo zuria lapiko batean su bizian jarriko dugu eta irakiten hasten denean, muskuiluak bertara bota, tapa jarri eta irakiten hasi bezain laster, sutatik atera eta beren oskoletik banatuko ditugu. Gorde bota duten ura.

Muskuiluak egiteko behar ditugun barazkiak Juliana eran moztu eta erregosten jarriko ditugu ereinotz hostoarekin eta oliba olioarekin batera. Barazkiak erregosi zaizkigunean, muskuiluak, ozpina eta muskuilu ur pixka bat gehituko dizkiogu eta irakinaldi motz bat eman ondoren, sutatik atera eta egun batez gordeko ditugu.

Erremolatxa zukua lezitinarekin  batera irabiagailuarekin birrindu eta pare bat orduz pausatzen utziko dugu.

Plateraren muntaketa egiteko, perretxikoak plateraren oinarrian jarriko ditugu eta hauen gainean muskuilu batzuk. Muskuiluen likido eta barazkiak birrindu eta saltsa moduan erabiliko dugu platera saltsatzeko.  Bukatzeko, erremolatxa zukua irabiagailutik pasa berriro eta aparra aterako diogu. Apar hau gainerako osagaien gainean jarri eta bukatu platera erremolatxa kubo txiki batzuekin apaintzen.