Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Bruselako azatxoak Mornay erara
Bruselako azatxoak Mornay erara
Osagaiak
  • --Bruselako azatxoak, 1 kg
  • --Gurina, 50 g
  • Mornay saltsa egiteko:
  • --Gurina, 50 g
  • --Tipula, 50 g
  • --Azenarioa, 20 g
  • --Irina, 20 g
  • --Gruyere gazta, 25 g
  • --Parmesano gazta, 25 g
  • --Esnea, 500 ml
  • --Gatza
  • --Piperbeltz-beltza
  • --Intxaur muskatua
  • Egilea: Zigor Iturrieta
Prestaketa

NOLA EGIN?

- Bruselako azatxoak garbitu.

- Ura irakiten jarri gatz apur batekin eta Bruselako azatxoak bertan egosi.

- Gurina urtzen jarri.

- Tipula zatitu eta gurinarekin erregosten jarri.

- Azenarioa zuritu, zatitu eta tipularekin batera pixka bat erregosi. Gorritu gabe.

- Irina gehitu eta landu.

- Intxaur muskatua gaineratu.

- Esnea berotzen jarri eta bero dagoenean, pixkanaka tipula eta azenarioari gehitzen joan.

- Ordu erdiz irakiten utzi.

- Bestetik, Bruselako azatxoak atera eta ura kendu.

- Zartagin batean berotu eta gurina gehitu.

- Salsa iragazi eta gazta birrindua gehitu.

- Bruselako azatxoei Mornay saltsa gaineratu eta labera sartu.

- Labean gratinatu 5-10 minutuz.