Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Miso-Shuri edo Miso Zopa
Miso-Shuri edo Miso Zopa
Osagaiak
  • Dashi salda, 500 ml
  • Tofua, 150 g
  • Wakame alga
  • Misoa, 3-4 koilarakada
  • Tipulin bat
Prestaketa

GONBIDATUA: Hiromi Yoshida

NOLA EGIN:

Lehenik eta behin, lapiko batean dashi salda irakiten jarri. Jarraian, wakame algak uretan beratzen jarri eta tofua laukitxotan zatitu.

Ondoren, tofua zopatara bota eta minutu batzuk goxo-goxo irakiten utzi. Hori egineta gero, salda koilarakada bat katilu batean jarri eta misoa bertan desegin.

Sua jaitsi, zopak ez du irakin behar, eta algak eta misoa zopari gehitu. Eta bukatzeko, tipulina txikitu eta zopari gehitu.