Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Arroza txirlekin, muskuiluekin eta oilaskoarekin
Arroza txirlekin, muskuiluekin eta oilaskoarekin
Osagaiak
  • - Arroza, 200 g
  • - Oilaskoa, 200 g
  • - Txirlak, 100 g
  • - Muskuiluak, 100 g
  • - Azenario bat
  • - Lekak, 80g
  • - Berakatz ale bat
  • - Salda, 500 g
  • - Limoi bat
  • - Olioa
  • - Gatza
Prestaketa

- Zailtasuna: Normala

- Kostua: 2-5 euro

- Kaloriak: 440 kcal

GONBIDATUA:

Dorleta Eskamendi

NOLA EGIN:

- Padera batean, oilasko zaitak gorritu olio apur batekin.

- Azenarioa, berakatza eta lekak zatitu eta oilaskoari gehitu. Utzidena pixkat erregosten.

- Arroza gehitu, ongi nahastu dena eta erregosi apur bat. Salda beroa bota eta utzi 5 minutu egosten. Ondoren, muskuiluak eta txirlak gehitu eta utzi ur guztia xurgatzen, arroza egina egon arte.

- Limoi pusketa batekin zerbitzatu.