Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Txipiroiak pelaio erara
Txipiroiak pelaio erara
Osagaiak
  • -4 txipiroi txiki (amukoak aukeran)
  • -2 tipula
  • -2 patata
  • -Oliba-olioa
  • -Gatza
  • -Ardo zuria
  • -Arrain-salda
  • -Ezpeletako piperrautsa
Prestaketa

Hasteko, patatak zuritu eta laminetan zatitu. Tipula ebaki eta gehitu. Labean sartu, olioa, gatza, ardo zuri zorrotada bat eta arrain salda zorrotada batekin bustita.

Txipiroiak garbitu eta plater batean gorde.

Tipula juliana eran ebaki eta gatz pixka bat botata sueztitu.

Plantxa berotu eta olio tanta batzuk gainean bota. Txipiroiak bertan sueztitu.

Molde batekin platerean geruzak osatzen joan. Lehenengo geruzan patatak jarri, bigarrenean tipula sueztitua eta hirugarrenean txipiroiak. Gainetik gatza bota eta ozpin-olioaz apaindu.