Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Porrusalda krema ogi txigortua eta bakailao konfitatuarekin
Porrusalda krema ogi txigortua eta bakailao konfitatuarekin
Osagaiak
  • -Tipula, 1
  • -Porruak, 4
  • -Azenarioak, 3
  • -Patata, 1(handia)
  • -Kuia, zati 1
  • -Fumeta
  • -Moldeko ogia
  • -Bakailaoa, zati 1
  • -Oliba olioa
  • -Gatza
  • -Baratxuriak, 2 ale
Prestaketa

Hasteko, fumet-a edo arrain salda lapikoan berotu.

Barazkiak zatitu (baratxuria izan ezik) eta oliotan sueztitu. Fumet berotua gehitu.

Baratxuria laminetan ebaki eta oliotan gorritu. Bakailaoa bertan frijitu.

Porrusalda birindu (Fanik batidorarekin egiten du) eta txinotik pasatu. Berriz irakin.

Moldeko ogia oliotan frijitu.

Porrusalda plater sakon batean jarri. Gainean, bakailao konfitatua, ogi txigortu zatiak eta baratxuri gorritua gehitu.