Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Hegaluzea gutxi egina eta ke ukituarekin, entsaladan
Hegaluzea gutxi egina eta ke ukituarekin, entsaladan
Osagaiak
  • Hegaluzea
  • Piper berdearen emultsioa
  • Concassé tomatea
  • Barazkiak ozpin-oliotan
  • Urazen buketa
  • Oliba-olioa
  • Azukrea
  • Gatz ketua
  • Gatz larria
Prestaketa

Hasteko, hegaluzea galdarraztatu behar da azukre eta gatzarekin eta guztia 30 orduz neberan utzi behar da film batekin estalita, 10 orduro ontzian sortzen den ura kendu behar da. Ke ukitua eman behar zaio ordu batean zehar belar aromatikoak gehituta.

Bestetik, Piper berdeak emultsionatu behar dira oliba-olioan eta erre.

Tomatea concasea egiteko, ur irakinetan tomatea jarri gurutze forman ebaki ostean azala kentzeko. Gero, pepitak kendu, dadoetan ebaki eta sueztitu egin behar da.