Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Porru eta bakailao entsalada
Porru eta bakailao entsalada
Osagaiak
  • Porruak 2
  • Patata 1
  • Erremolatxa gorria 1
  • Bakailao ketua 100 gr
  • Oliba beltzaren patea
  • Oliba-olioa, Modenako ozpina, limoi-zukua eta gatza
  • Piperrauts gozoa
  • Egilea: Jabier Zapirain
  • Jatetxea: Arropain jatetxea, Lekeitio
Prestaketa

Hasteko, 2 porruak egin lapiko batean oliba-olioarekin su erdian, ordu erdiz. Geroko gorde. Gauza bera egin patatarekin, zuritu eta xerratan jarrita.

Bestetik, erremolatxa gorria egosi eta gorde. Gero, erremolatxa zuritu egin behar da.

Plater baten erdian, patata jarri, eta haren inguruan, erremolatxa ipini xerretan moztuta.

Jarraian, porru epelak jarri patataren gainean eta gatz pixka bat bota.

Gero bakailao ketua ipini zatietan ebakita.

Azkenik, ozpin-olio bat prestatu, eta platera maneatu beharra dago.