Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Zigala eta gari-zainzuri entsalada
Zigala eta gari-zainzuri entsalada
Osagaiak
  • Letxuga nahasketa
  • Zigalak
  • Gari-zainzuriak
  • "Itsas arrautzak"
  • Koñaka
  • Egilea: Urki Balerdi
  • Jatetxea: Zeraingo Ostatua, Zerain
Prestaketa

Lehendabizi, zigalak garbitu, burua gorputzetik banatuaz. Buruak su gozoan jarriko ditugu olio apur batekin, zukua atera dezaten. Ondoren, koñakarekin garreztatu, apur bat zapaldu sardexka baten laguntzaz eta puregailutik pasatu.

Bestetik, gari-zainzuriak hartu eta garbitu, behe-aldeko azala kenduaz. Zati finetan ebaki, eta galdarraztatu.

Azkenik, zartagin batean zigalak salteatu, edo bestela ur irakinetan sartu-irten azkar bat eman.

Amaitzeko, entsalada muntatu.