Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Alberjiniak barazkiz eta onddoz beteta
Alberjiniak barazkiz eta onddoz beteta
Osagaiak
  • Alberjinia bat
  • Tipula bat
  • Porru bat
  • Azenario bat
  • Ziazerba sorta bat
  • Onddo konfitatuak - 100 g
  • Esnegaina - 500 ml
  • Esnea - 500 ml
  • Ekilore olioa - 50 g
  • Irina - 50 g
  • Gazta birrindua
Prestaketa

Alberjiniak erdibitu, olioa eta gatza egin, eta labe beroan sartu 170ºC-tan 20 minutuz.

Bitartean, barazkiak zatitu eta oliotan sueztitu. Gatza bota eta onddoak eta ziazerbak gehitu. Olioa kendu eta esnegaina gehitu. Erreduzitzen utzi esnegaina loditu arte. Nahasketa horrekin alberjiniak bete.

Esne, ekilore olio eta irinarekin bexamela egin. Horretarako, esnea irakin ontzi batean. Beste ontzi batean, olioa eta irina nahastu. Guztiz batzen direnean, esnea gehitu eta irakinarazi. Loditzen utzi eta gatza egin. Bexamel horrekin, alberjiniak  estali. Gazta birrindua ipini albejinien gainean eta labean sartu 180ºC-tan berotzeko eta gazta birrindua gainerretzeko.

Labetik atera eta gainerako esnegain erreduzituarekin zerbitu.