Bigarrenak
Berakatza, perrexila eta gatz larri apur bat hartu eta motrailuan eho. Oliba-olioa eta limoi baten zukua gehitu, ondo nahasi dena eta bota zurituta izango ditugun otarrainxken gainetik. Hozkailuan sartu eta ordu erdiz ontzen utzi.
Mihilua eta kuia lauki mehetan zatitu eta otarrainxkekin txandakatuz, broxetetan sartu. Geroko gorde.
Oilasko izterra laukitan zatitu. Soja saltsa eta gainerako osagai guztiak katilu batean nahasi eta oilasko zatiak bertan ordubetez ontzen sartu. Denbora pasa ondoren, broxetetan sartu eta geroko gorde. Ontzeko erabili dugun saltsa sutan jarri eta lurruntzen utzi, nahi dugun testura hartu arte (8 bat minutu)
Arroza ondo garbitu ura 4 bat aldiz aldatuz, almidoia kentzeko. Lapiko batean ur hotzarekin jarriko dugu, gatz pixka bat gehitu eta taparekin su ertainean 15 bat minutuz egosiko dugu. Zartagin batean ehotako haziak olio gabe pixka bat salteatuko ditugu, sutatik atera, limoi azal birrindua gehitu eta azkenik arroz egosia gehituko diogu. Ondo nahasi dena.
Broxetak zartagin batean edo txingarretan egin eta arrozarekin lagunduta zerbitzatu.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa