Bigarrenak
Apio zurtoinak garbitu eta hariak ongi kendu. Zurtoin bakoitza lau zatitan moztu eta zati bakoitza luzetara fin-fin ebaki.
Apio zatiak silikonazko lurrunetako gailuan sartu, eskuekin ur tanta batzuk bota eta mikrohuin labean egosi potentziarik altuenean 6 minutuz.
Atera, apioari sardeskarekin buelta batzuk eman eta berriro sartu eta beste 4-6 minutuz egosten eduki. Atera eta epeltzen utzi.
Apioa epeltzen den bitartean tortilla egin 3 arrautzarekin zartagi txiki batean, ohiko prozedura jarraituz. Beste 3 arrautzarekin beste tortilla bat egin eta bi tortillak gorde.
Tipulina edo martorria txikitu.
Maionesa, laktonesa, sojanesa edo nahi den maionesa antzeko saltsa egin (erositakoak balio du).
Apio zatiak, aukeratutako usain-belarra eta maionesa nahasi.
Tortilletako bat platerean jarri oinarri bezala eta aurreko nahaskia gainetik jarri, ongi zabalduz. Beste tortilla gainetik jarri eta lixto.
Ogiarekin lagunduta jan.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa