Bigarrenak
· Txibiak plantxa batean olio apur batekin markatu eta gorde.
· Bien bitartean ziazerbak garbitu eta zati ederretan ebaki. Jarraian olio apur batean pinaziak gorritu, mahaspasak gehitu eta azkenik ziazerbak erantsi. Ziazerbak samurtu arte su ertainean eduki.
Muselina egiteko:
Irabiagaluko ontzi batera arrautza kraskatu eta ekilore olio apur bat bota. Irabiagailuarekin maionesa bat egiten hasi, gainontzeko olioa apurka-apurka gehituz. Amaieran beharrezko gatza gehitu eta gorde.
Hagaxka elektrikoarekin edo arruntarekin arrautza zuringoa harrotu elur-punturaino.
Maionesari gehitu mugimendu inguratzaileez baliatuz.
· Labea 180 ºC-tan berotzen jarri.
· Txibiak labeko erreteilu gainean jarri eta ziazerbekin bete banan-bana.
Gainetik muselinarekin estali eta labean sartu.
· 20 minutuz erre txibiak (tamainaren arabera 5-10 minutu gehiago beharko dute agian). Amaieran grill moduan jarri labea, muselina gorritu arte.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa