Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Ogia lurrunetan eginda, barazki salteatuekin betea
Ogia lurrunetan eginda, barazki salteatuekin betea
Osagaiak
  • Ogia orea egiteko:
  • Irin integrala - 400 g
  • Azukrea - 20 g
  • Gatza - 4 g
  • Ura - 250 ml
  • Betegarria egiteko:
  • Tipula pare bat
  • Alberjinja pare bat
  • Azenario pare bat
  • Piper berde pare bat
  • Martorria
  • Pipermina
  • Soja saltsa - 90 ml
  • Jengibre hautsa - 2 koilarakada txiki
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Oliba-olioa
Prestaketa

GONBIDATUA:

Ilazki Martirena

NOLA EGIN:

- Lehenik eta behin, bol batean 400g irin integrala ditugula, erdi zulotxo bat egin eta bi azukre koilarakada botako dizkiogu, gatza. Behin osagai guztiak bolean daudenean, ondo nahastuko ditugu, ura erabiliz.

- Gure gustura dagoen masa lortzen dugunean, hurrengo pausoarekin jarraituko dugu. Horretarako, tipulak hartu eta zatituko ditugu, ondoren zartaginera sartu eta erregosteko. Prozesu bera egingo dugu azenario, piper eta alberjinjarekin. Noizbehinka soja-saltsa eta jegibrea botako dugu, eta martorria gehituko diogu.

- Behin osagaiak erregosita daudela, zartaginetik aterako ditugu. Ogiaren masa hartu, bakoitzean barazkiak bota eta poltsa moduko itxura emango diogu, barruan utziz.

- Amaitzeko, 'Termomix' moduko gailuetan sartuko ditugu eta zortzi minutu uziko ditugu lurruntzen.

  • Hau zure interesekoa bada, baliteke beste gai hauek ere izatea
  • Telebista