Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Ilar-bolatxoak azarekin eta saltsa gazi-gozoarekin
Ilar-bolatxoak azarekin eta saltsa gazi-gozoarekin
Osagaiak
  • --Ilar lehorrak, edalontzi bete
  • --Martorria, perrexila edo albaka
  • --Berakatz-atal bat
  • --Bikarbonatoa, koilarakada txiki bat
  • --Aza laurden bat
  • --Sesamo-olioa
  • --Sagar kontzentratua, 60 ml
  • --Sagar edo arroz ozpina, 30 ml
  • --Gatza
  • --Ekilore-olioa, frijitzeko
Prestaketa

Gonbidatua: Zaloa Otadui aditua

NOLA EGIN?

- Ilarrak beratzen utzi 24 orduz eta ondoren iragazi.

- Lapiko batera gehitu.

- Berakatza eta perrexila zatitu eta lapikora gehitu.

- Bikarbonatoa gehitu eta dena irabiatu.

- Gatz puntua eman eta bolatxoak egin.

- Olioa berotzen jarri eta bolatxoak bertan frijitu.

- Azalorea fin-fin zatitu.

- Sesamo olioan eta sagar kontzentratuan azalorea salteatu.

- Gatz puntua eman.

- Sagar kontzentratua eta sagar edo arroz ozpina nahastu eta gaineratu.