Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Artatxikia, olagarroa eta kuiatxoa
Artatxikia, olagarroa eta kuiatxoa
Osagaiak
  • --Porru bat
  • --Azenario bat
  • --Artatxikia, kikara bat
  • --Dilista gorriak
  • --Ura, 3 kikara
  • --Kuiatxo bat
  • --Ogi integrala, xerra bat
  • --Oliba olioa
  • --Gatza
Prestaketa

Gonbidatua: Gorka Gereño sukaldaria.

NOLA EGIN?

- Azenarioa eta porrua txikitu.

- Lapiko batean olioa bota eta berotu.

- Porrua gehitu eta gatza bota, ura ateratzeko.

- Ondoren, azenarioa gehitu.

- Ogi xerra laberatu.

- Lapikoan, artatxikiaren neurria, halako hiru bota ura.

- Gatza eta tamari saltsa gehitu.

- Ogi xerrari buelta eman.

- Artatxikia eta dilista gorriak barazkiei gehitu.

- Lapikoa tapatu eta 18-20 minutuz irakiten utzi.

- Kuiatxoa xerratan moztu.

- Patatak egosten jarri.

- Olagarroa zatitu eta gatza gaineratu.

- Zartaginean olioa berotzen jarri eta olagarroa bertan erregosi.

- Kuiatxo xerrak patata egosiei gehitu eta bertan egosi.

- Patata eta kuiatxo egosiak atera.

- Kuiatxo egosiak irin integraletik pasa eta zartaginean frijitu.

- Egurrezko koilara batekin artatxikia lapikoan birrindu.

- Olagarroa laberatu.

- Patata egosia zuritu, lapikora gehitu eta birrindu.

- Beste patata egosia zuritu eta zilindro formako zatiak egin.

- Ogi xerratuari olio tanta bat eta tamari tanta batzuk gehitu.

- Artatxikiko nahasketa ogi xerran zabaldu eta erditik zatitu.

- Kuiatxo xerrak gehitu eta patata egosi zatiekin apaindu.

- Azkenekoz, olagarro zatiak gehitu.

- Oliba olioa eta tamariarekin apaindu.