Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Zangar-budina arrautza frijituekin
Zangar-budina arrautza frijituekin
Osagaiak
  • --Zangar egosia, 500 g
  • --7 arrautza
  • --3 patata handi
  • --Esnea, 135 ml
  • --Gazta birrindua, 50 g
  • --Ogi birrindua, 15 g
  • --Perrexil txikitua, 10 g
  • --Gatza
  • --Piperbeltz-beltza
  • Egilea: Zigor Iturrieta
Prestaketa

NOLA EGIN?

-Lapiko batean esnea bota eta murrizten jarri.

- Bestetik, zartagin batean gurina urtzen jarri.

- Tipula xehatu eta gurin urtuarekin erregosi.

- Gatz puntua eman eta olio pixka bat erantsi.

- Patatak egosi eta behin egosita daudenean, zuritu eta birrindu.

- Zangar egosia txikitu eta patata birrinduei gehitu.

- Perrexila txikitu eta patata birrindu eta zangarrari gehitu.

- Arrautza bat irabiatu eta zangarrari gehitu eta ondo nahastu.

- Bestetik, lapiko batean gurina urtzen jarri.

- Laberako ontzi batean, gurin urtua jarri eta zangar budina gehitu.

- Gatzarekin apaindu eta labera sartu 180 gradutan, 10-15 bat minutuz.

- Bitartean, arrautzak frijitu eta gatz puntua eman.

- Amaitzeko, zangar budina labetik atera eta arrautza frijituak gainean jarri.