Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Azpizuna plantxan foiearekin eta oporto saltsarekin
Azpizuna plantxan foiearekin eta oporto saltsarekin
Osagaiak
  • Azpizuna, 300 g
  • Foiea, 40 g
  • Tipula, 70 g
  • Azukrea, 70 g
  • Oportoa, 70 g
  • Mahaspasak, 70 g
  • Patatak, 40 g
  • Barazkiak, 30 g
  • Porru frijitua, 30 g
  • Egilea: Iñigo Latierro
  • Jatetxea: Zumeltzegi
Prestaketa

Gonbidatua: Donostiako Zumeltzegi jatetxeko Fernando Gorostidi eta Iñigo Latierro.

NOLA EGIN?

Oporto saltsa egiteko:

- Tipula xehatu eta sueztitu.

- Azukrea gehitu eta karamelizatzen utzi.

- Oporto ardoa erantsi eta murrizten utzi.

- Ondoren, birrindu egingo dugu eta mahats pasak gehitu.

- Bestetik, tipula xehatu eta zartagin batean sueztitu.

- Piper berdeak, azenarioa eta porrua ere zatitu eta zartaginean frijitu. Gatz puntua eman.

- Patatak panadera erara egiteko:

- Patatak xerratan zatitu eta zartaginean sueztitu, tipula, azenarioa, piper berdea eta porruarekin batera.

- Azpizuna plantxan markatu bi minutuz.

- Foiea zartaginean markatu.

Amaitzeko platerera zerbitzatu:

-Lehenengo patatak jarri eta gainean azpizuna jarri.

- Foiea azpizunaren gainean jarri eta oporto saltsa eta barazki frijituekin apaindu.