Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Oilasko erruloa
Oilasko erruloa
Osagaiak
  • -3 oilasko izter
  • -Idiazabal gazta, 100 g
  • -Intxaurrak, 100 g
  • -3 tipulin
  • -3 sagar
  • -Sagar pattarra
  • -2 patata
  • -Gatza eta piperbeltza
  • -3 berakatz fresko
  • -Lekak
Prestaketa

Zailtasuna: Normala

Kostua: 6-9 euro

Kaloriak: 509 Kcal

GONBIDATUAK:

Hernani Rugby Taldea: Xabat Erroizenea eta Mikel Otxotorena.

NOLA EGIN:

-Hasteko, oilasko izterrei hezurra kendu.

-Gazta eta intxaurrak txikitu.

-Oilasko iztarrak zabal-zabal ireki eta barrua gaztaz, intxaurrez eta tipulina txikituz bete.

-Sagarra eta patatak zuritu eta zatitu. Edukiontzi batean satu, film paperaz estali eta labera sartu (5 minutu, 220ºra).

-Oilasko erruloak labean sartu eta 180ºra, 25 minutuz, egiten utzi.

-Tipula, berakatza eta lekak ebaki eta oliba-olio pixka batekin, labean sueztitu.

-Oilasko erruloak zartagian gorritu.

-Erruloak xerratan ebaki eta barazkiak guarnizio gisa aurkeztu. Laguntzeko, labean egindako sagarra eta patatak birrindu.