Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Euskal txerri presa carpaccioan eta plantxan
Euskal txerri presa carpaccioan eta plantxan
Osagaiak
  • - Zainzuri freskoak
  • - Euskal txerri presa
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
Prestaketa

GONBIDATUA:

Maria Jesus

NOLA EGIN:

- Zainzuri freskoak zatitu eta salteatu, erdi eginda daudenean gatza bota.

- Euskal txerri presako zatia bitan moztu. Lehenengoa carpaccopio eran jateko eta bestea plantxan.

- Plantxarako; presa bi aldeetatik gorritu eta gero laban sartu 180ºtan.

- Bitartean carcaccopioa prestatu, presa ongi garbitu, grasa ia gehiena kenduz, eta zati oso finetan moztuz. Moztu ondoren, gatza, piperbeltza eta oliba olioa bota.

- Laban dugun presa eginda dagoenean, zati desberdinetan moztu eta zainzuri salteatuekin aurkeztu.