Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txahal 'tajina' sagar eta aranpasekin
Txahal 'tajina' sagar eta aranpasekin
Osagaiak
  • - Gisatzeko txahal haragia, 500gr
  • - Tipula bat
  • - Azafrai pixka bat
  • - Jengibrea, koilarakada txiki bat
  • - Kanela hautsa, 2 koilarakada txiki
  • - Gurina, 20gr
  • - Martorria, eskukada bat
  • - Aranpasak, 50gr
  • - Eztia, 75gr
  • - Sagar bat
  • - Sesamo haziak
  • - Oliba olioa
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
Prestaketa

GONBIDATUA:

Gorka Lasa

NOLA EGIN:

- Jarri lapiko bat sutan oliba olio pixka batekin eta gurinaren erdiarekin, eta gorritu haragia bertan. Atera eta gorde.

- Moztu tipula eta bota haragia egin dugun lapikora, utzi sueztitzen. Gorritzen hasten denean, gehitu azafraia, koilarakada bat kanela, jengibrea eta piperbeltza. Minutu bat pasatzen denean, gehitu haragia eta martorria, urez estali eta utzi egosten 75 minutuz.

- Haragia ia eginda dagoenean, gehitu eztiaren erdia eta aranpasak, eta utzi dena egiten 10 bat minutuz.

- Jarri zartagin batean geratzen zaigun gurin apurra, eta bertan, salteatu sagarrak kanelarekin eta eztiarekin batera.

- Haragia eginda dagoenean, gehitu sagarrak, eta zerbitzatu sesamo haziez lagunduta.