Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Zapoa labean erreta otarrainxkekin eta xiitakeekin
Zapoa labean erreta otarrainxkekin eta xiitakeekin
Osagaiak
  • - Zapo garbia, 400 g
  • - Otarrainxkak
  • - Xiitakeak, 100 g
  • - 2 berakatz hagin
  • - Tipulatx bat
  • - Ardo zuria, 20 g
  • - Ura, 100 g
  • - Perrexila
  • - Oliba olioa eta gatza
Prestaketa

Zailtasuna: Erraza

Kostua: 5-8 euro

Kaloriak: 215 kcal

GONBIDATUA:

Aitor Lopez Rekarte

NOLA EGIN:

- Garbitu bieirak eta korala atera.

- Zartagin batean berakatz ale bat ondo txikituta gorritzen jarri. Dantzan hastean,tipulatx xehetua bota. Egindakoan, bieiraren koralak eta ardo zuria gehitu, ardoa murrizten utzi eta gero ura bota. Sutatik atera eta estalita infuzionatzen utzi. Birrindu eta gorde.

- Zartagin batean berakatz ale bat oliba olio apur batekin jarri eta bertan barrengorriak salteatu, laurdenetan zatituta.Erdi eginda daudenean, bieirak gehitu eta pare bat buelta eman.

- Zartagin bero batean zapoaren alde bat ondo gorritu eta labeko erretilu baten jarri, bieirekin batera. Labean eduki 200º C 8-10 min.

- Eginda dagoenean, zapoa barrengorri eta bieira ohe baten gainean zerbitzatu, koral saltsarekin lagunduta.