Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Arroza otarrainxkekin eta begihandiarekin
Arroza otarrainxkekin eta begihandiarekin
Osagaiak
  • - Arroza, 200 g
  • - 8 otarrainxka
  • - Begihaundia, 400 g
  • - Kipula erdi (100 g)
  • - Arrain salda, 450 g
  • - Olioa, gatza eta perrexila
Prestaketa

-Zailtasuna: Normala

-Kostua: 3-5 euro

-Kaloriak: 455 kcal

GONBIDATUA:

Joxe Anjel Iturbe

NOLA EGIN:

-Otarrainxkak zuritu eta salda egiten jarri bere azalekin. Begihaundia dadotxotan zatitu.

- Tipula txikitu eta olio pixkat batekin erregosi !0 minutu. Begihaundia gehitu eta sueztitu beste 25-30 minutu.

- Begihaundiari arroza gehitu, ondo nahastu eta otarrainxka salda bota. 15  minutu egiten utzi. Ondoren, otarrainxkak gehitu eta beste 3-5 minutu egiten utzi.

- Sutatik atera eta utzi bost minutu trapu batekin estalita. Perrexila gehitu eta atera mahaira.