Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Konfitatutako arkumea barazki tajimarekin
Konfitatutako arkumea barazki tajimarekin
Osagaiak
  • -Arkume-besoa, 1
  • -Olioa
  • -Baratxuria, 1 buru
  • -Erramua
  • TAJIMA:
  • -Tipula, 1
  • -Azenarioa, 1
  • -Piper berdea, 1
  • -Barrengorriak, 6 ale
  • -Arbendolak, 30 g
  • -Limoia, ½
  • -Baratxuria, 1 ale
  • -Perrexila, 1 sorta
  • -Currya
  • -Kuminoa
  • -Oliba-olioa
Prestaketa

Hasteko, arkume zatia bat, baratxuria eta erramua ontzi batean jarri.  Ekilore olio ugari bota, labean sartu eta su bajuan konfitatu.

Barazkiak juliana eran ebaki eta oliotan sueztitu.

Baratxuria, arbendolak, limoi zatiak, perrexila, currya eta kuminoa edukiontzi batean jarri. Currya, kuminoa ura eta gatza gehitu eta batidorarekin birrindu. Batidorarekin egindako saltsa hau barazkiei gehitu.

Barazkiak platerean jarri eta gainean konfitatutako arkume zatiak gehitu. Gainetik perrexila eta gatza lodia bota.

Aurkezterakoan dotore gelditzea nahi baduzu, molde bat erabili dezakezu.