Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Kontserbak: sardinak, antxoak eta muskuiluak
Kontserbak: sardinak, antxoak eta muskuiluak
Osagaiak
  • Sardinak:
  • -Sardina txikien kontserba lata bat
  • -Ibarrako piperra
  • -Oliba olio-birjina
  • Antxoak:
  • -Antxoa kontserba lata bat
  • -Oliba olio-birjina
  • -Tipula
  • -Gernikako piper berdea
  • Muskuiluak:
  • -Muskuiluak eskabetxean
  • -Tomatea
Prestaketa

Sardina txikiak piperrarekin

Ibarrako piperrak moztu. Bero dagoen zartagin batean olio pixka bat bota eta piperrak bertan salteatu. Gatza bota.

Sardina-lata zabaldu eta platerean jarri. Ibarrako piperrak gainean jarri eta gatza eta olio zorrotada bat bota.

Antxoak binagretan

Tipula eta gernikako piperra txikitu eta nahastu ontzi berean. Olioa bota.

Antxoak latatik atera eta platerean jartzerakoan forma biribila eman. Binagreta gainetik bota.

Muskuiluak eskabetxean

Muskuiluak latatik atera eta bota eskabetxea gainetik.

Tomate pixka bat txikitu eta muskuiluen gainean jarri. Gatza bota.