Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Kuiatxozko San jakoboa
Kuiatxozko San jakoboa
Osagaiak
  • -Kuiatxoa
  • -Urdaiazpiko egosia
  • -Gazta-xerra (Dorrea)
  • -Arrautza eta ogi arraila
  • -Gatza
  • -Frijitzeko olioa
Prestaketa

PRESTAKETA

Hasteko, kuiatxoa zuritu behar da eta 2 zentimetroko xerrak egin behar dira. Gero bota gatza. Bestetik, urdaiazpikoa eta gazta molde biribil bat erabiliz ebaki.

Bitartean, egin san jakoboak. Jarri kuiatxo-xerra bat, urdaiazpiko egosiaren xerra bat, gazta-xerra bat eta berriz ere kuiatxo-xerra bat.

Pasatu arrautzetan eta ogi arrailetan. Dena frijitu motel samar, kuiatxoa egin eta gazta urtu dadin; eta amaieran, eman frijitualdi bat su bizian.