Bigarrenak
PRESTAKETA:
Onddo-krema egiteko: tipula juliana eran moztu fin-fin eta sutan jarri oliotan biguntzen. Erdi egina dagoenean, onddoak bota eta egiten utzi. Ondo egosita dagoenean, haragi-salda eta esne-gain pixka bat bota, dena birrindu, iragazi eta gatz-puntua eman. Patata zatitan moztu eta airerik gabeko poltsa batean sartu berakatza, gatza eta olioarekin batera. Lapiko batean, ura sutan jarri eta irakiten duenean, patatak egosi 35 minutuan. Ondoren, atera eta patatak oliotan frijitu. Azpizuna txingarretan erre, alde bietatik.
AURKEZPENA:
Platerean onddo-saltsa apur bat zabaldu, eta azpizuna eta patatak gainean jarri. Azpizuna Maldon gatzarekin bukatuko dugu.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa