Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Seitana (haragi begetala) potoan
Seitana (haragi begetala) potoan
Osagaiak
  • -Gari-glutena, 500 g
  • -Ura, 500 ml
  • -Piperrauts gorria, koilarakada txiki bat
  • -Piperrauts beltza, koilarakada txiki bat
  • -Gatza, koilarakada txiki bat
  • -Soja-saltsa, lau koilarakada
  • -Jengibre zati bat
  • -Baratxuri bat
  • -Kombu alga zati bat
  • -Hozkailuan ditugun barazkiak; azenarioa, porrua, piperra, kuia, tipula...
Prestaketa

Nahastu katilu handi batean gari-glutena, gatza, piperrauts gorria eta piperrauts beltza. Bota ura pixkanaka eta eskuekin nahasten joan, ore malgua osatu arte.

Ore bigun hori eltze batean ipini eta urez estali. Atondu soja-saltsaz, jengibre zatiaz, baratxuriz eta kombu algaz. Jarri sutan eta eduki irakiten poliki-poliki ordubetez.

Bestalde, hozkailuan ditugun barazkiak erabiliko ditugu. Garbitu, moztu eta erregosi zartagin batean olio eta gatzarekin. Ia bukatzear ditugunean, moztu seitana lauki txikitan eta erregosi barazki guztiekin. On egin.