Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txipiroiak plantxan, tinta saltsarekin eta tipula kurruskariarekin
Txipiroiak plantxan, tinta saltsarekin eta tipula kurruskariarekin
Osagaiak
  • -Txipiroi txikiak, 24
  • -Txipiroi-saltsa egiteko:
  • -Tipula, 1
  • -Piper berdea, 1
  • -Baratxuri-aleak, 2
  • -Ardo zuria, 1 edalontzi
  • -Txipiroi-tinta
  • -Txipiroi-salda
  • -Pikillo saltsa egiteko:
  • -Pikillo piperrak, 4
  • -Baratxuri-ale bat
  • -Oliba-olioa
  • -Ekilore-olioa
  • -Ura
  • Tipulin-olioa egiteko:
  • -Tipulin-olioa, ekilore-olioa (200 g) eta tipulina (20 g)
  • -Tipula-purea egiteko:
  • -Tipulak, 2
  • -Baratxuri-alea
  • -Oliba-olioa
Prestaketa

Prestaketa:

Garbitu txipiroiak.

Txipiroi-saltsa egiteko:

Txikitu barazkiak julianan eta bigundu oliotan. Gehitu ardo zuria, eta utzi urritzen. Bota txipiroi-tinta, sueztitu, busti txipiroi-saldaz eta utzi egosten 20 bat minutuz. Iragazi salda, eta loditu arto-irinaz.

Pikillo-saltsa egiteko:

Xerratu baratxuri-alea, eta bigundu oliotan. Gehitu piperrak eta sueztitu pixka batean. Bota piperrak irabiagailuaren edalontzira, eta gehitu ur pixka bat, baita ekilore-olio pixka bat ere. Irabiatu emultsioa lortu arte.

Tipulin-olioa egiteko:

Elkartu osagaiak irabiagailuaren edalontzian, eta txikitu.

Tipula-purea egiteko:

Txikitu tipulak eta baratxuria julianan, eta sueztitu su txiki-txikian. Aldian behin,  gehitu ura, konpota egin arte. Txikitu irabiagailuarekin eta iragazi.

Muntaia:

Egin txipiroiak plantxan. Atera platerera, eta apaindu saltsak erabiliz.