Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Hegaluze-tatakia porrusalda kremarekin
Hegaluze-tatakia porrusalda kremarekin
Osagaiak
  • Hegaluze-trontzoa
  • Mitxoleta-haziak
  • Tipula
  • Porrua
  • Azenarioa
  • Patata
  • Piperminak edo Gernikako piperrak
  • Teriyaki saltsa
Prestaketa

Hasteko, ohiko porrusalda prestatu behar da, tipula, porrua, azenarioa eta patatekin, eta termomixarekin txikitu.

Bestetik, hegaluzeak epel eta behar bezala garbituta egon behar du prestatzen hasterako. Mitxoleta-hazietan pasatuko dugu, eta plantxa bero-beroan errealdi bat emango. Jarraian, piperrak edo piperminak frijituko ditugu, haren ondoan jartzeko. Hegaluzea egindakoan, medailoi lodi samarretan ebaki, eta porrusalda-kremarekin batera aterako dugu platerera, teriyaki-saltsa pixka bat gainetik botata.