Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Ahate-konfita anana freskoaren saltsarekin
Ahate-konfita anana freskoaren saltsarekin
Osagaiak
  • (4.pertsonentzako)
  • Ahate-konfita, 4.
  • Tipula, 1
  • Anana txikia, 1
  • Irina
  • Oilasko-salda, ½ Litro
  • Gatza
Prestaketa

Hasteko, ahate-konfitak gordinik erosiz gero, erre egin behar dira aurrez, harik eta kolore gorria hartu arte. Gogoratu, labea aldez aurretik 250 graduan berotu behar dela, eta sartu ahate-konfitak azpil batean, azala gora begira dutela. Gainerre besterik ez ditugu egingo, aurrez eginda baitaude.

Bestetik, anana-saltsa egiteko, zuritu eta ebaki tipula. Gero, zartaginean, ahate-koipe pixka batekin, tipula bigundu behar da eta gehitu irina, anana puskatuta eta oilasko-salda.

Azkenik, irakin minutu batzuetan, txikitu eta iragazi. Bota gatz pixka bat.