Bigarrenak
Hasteko, irina oratu urarekin eta oliba olio pixkatekin ez gogorra eta ez ere biguna ehundura media lorturik.
Gero, katilo batean jarri behar da okela; tipula eta martorria txikituta; gatza; oliba olioa eta ur pixka bat, eta dena ondo nahastu.
Bestetik, masa fineko zirkuluak egin eta bete katiloko nahastearekin enpanadilla bezala.
Azkenik, momoak lurrunetan egin 8 minutuan eta gero sarten batean oliba olio pixka batekin urreztatu eta gorde.
Txilli-Momoak egiteko osagai hauek behar dira: Piper berdea bat, piper gorri bat, tipula bat, baratxuri-buru bat, tomate frijitua, martorria, soja-saltsa bi koilarakada eta espezieak (ereinotz-hostoa, martorri-hazia; iltzea; anis txinatarra; kardamomo-hazia; pipermin gorria) behar dira.
Beste aldetik sarten batean barazkiak jarri oliba olioakin eta espezia guztiak martorria ez-ezik su bizian.
Pare bat minutu ondoren momoak gehitu dena salteatu, soja-saltsarekin eta tomate frijituakin ontu eta prest platerean kokatzeko.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa