Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Presa iberikoa, tipula ardo beltzetan eta lumagorri salda
Presa iberikoa, tipula ardo beltzetan eta lumagorri salda
Osagaiak
  • Presa iberikoa
  • Tipula ardo beltzetan egiteko:
  • Tipula - 400 g
  • Ardo beltza - 350 g
  • Ozpina - 60 g
  • Ura - 380 g
  • Eztia - 80 g
  • Gurina - 160 g
  • Lumagorri salda egiteko:
  • Lumagorri oilaskoa - 750 g
  • 2 azenario
  • Porru bat
  • Tipula bat
  • Apio orri-mami bat
  • Ura - 2 l
  • Perrexila
  • Ezkaia
  • Tapioka - 80 g
Prestaketa

Tipula xerra finetan zatitu, ardoa eta ozpina bota eta egosi egingo dugu.

Lumagorri salda egiteko, barazkiak zuritu eta Lumagorriarekin batera ur hotzetan sartuko ditugu. Irakin eragin eta su motelean egosiko ditugu 90 minutuz. Salda iragazi, gatza egin eta tapiokarekin lodituko dugu.

Presa iberikoa 60 gramoko puskatan zatitu eta zartaginean frijituko dugu.