Bigarrenak
Abrikot konfitura eta porto basokada lapiko txiki batean irakiten ipiniko ditugu ongi murriztu arte. Kontu handia izan behar da gaziak diren platerei gatz gehiago eragiten dielako, pikanteei ere gehitu. Keztatuekin ondo doa eta gozo eta gazia konbinatzen duten platerekin. Ondoren haragi salda kazokada gehitu eta irakiten eduki, gehixeago gutxitu dadin.
Txekor azpizun xolomoak plantxatik pasa eta plater batean gorde. Jarraian foie freskoa zartagin berean frijitu eta olio soberakin guztia kendu. Zartagin berean lapikoko porto saltsa bertara bota eta kontserbako onddo koilarakada parea gehitu.
Bukatzeko platerean txekor azpizunaren gainean foie gainean jarri, gatz lodia bota eta azkenik saltsarekin busti.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa