Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Panamako katramilak
Panamako katramilak
Osagaiak
  • Irina, 330 g
  • Ekilore-olioa, 100 ml
  • Moskatel ardoa, 100 ml
  • Azukrea
  • Ekilore-olioa, frijitzeko
Prestaketa

Ontzi sakon batean irina, olioa eta ardoa nahastuko ditugu, osagai guztiak ongi integratu arte.

Jarraian, oreari 15 minutuz egoten utziko diogu.

Ondoren, orea mahai gainera botako dugu eta arrabola baten laguntzarekin 5 cm-ko lodierako xafla bat lortu arte luzatuko dugu.

Segidan, zentimetro bateko lodierako tiratxoak egingo ditugu eta hauek metalezko zilindro batean inguratuko ditugu, kiribil forma emanez.

Zilindroak osatu ditugunean, olio ugaritan frijituko ditugu.

Bukatzeko, katramilak oliotatik atera, zilindrotik askatu eta azukrearekin hautseztatuko ditugu.