Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Jogurt tarta
Jogurt tarta
Osagaiak
  • Tartaren oinarria egiteko:
  • --Gailetak, 180 gramo.
  • --Gurina, 80 gramo.
  • Barruko orea egiteko:
  • --Jogurta, 375 gramo.
  • --Esnegaina, 300 ml.
  • --Azukrea, 150 gramo.
  • --Gelatina, 3 xafla.
  • Gainean botatzeko:
  • --Marakuia purea.
  • --Gelatina, 2 xafla.
  • Egilea: Pili Bereziartua
  • Jatetxea: Irubidieta
Prestaketa

Gelatina xaflak ur hotzetan desegin.

Bitartean, gaileta batzuk birrindu eta gurinarekin nahastu.

Ondoren, moldearen beheko kapan jarri eta ongi zabaldu.

Jogurta azukre birrinduarekin nahastu.

Desegindako gelatina xaflei limoi zukua gaineratu eta berotzen jarri.

Bitartean, esne-gaina harrotu.

Limoi-zuku beroa jogurtera gehitu eta ondo nahastu.

Esne-gain harrotua eta jogurta nahastuko ditugu eta hozkailuan sartuko dugu 10 minutuz.

Amaitzeko moldera botako dugu eta gelatinarekin nahastutako marakuia purea gaineratuko diogu.