Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Zaporetako gominolak
Zaporetako gominolak
Osagaiak
  • 4 kiwi
  • Anana erdi
  • Muztioa, 200 ml
  • Mugurdiak, 100 g
  • Agar-agarra (4 koilarakada)
  • Azukrea
  • Beste errezeta bat:
  • Laranja zukua 250 g
  • Ura, 200 g
  • Panela azukrea, 150 g
  • Agar-agarra, 5 g
Prestaketa

NOLA EGIN:

Kasu honetan, laranja, anana, kiwi eta muztio gominolak egingo ditugu, baina edozein fruta erabili daiteke.

-Fruta zuritu eta zatitu (laranja ez dugu iragaziko), ura eta azukrea erantsi eta ondo birrindu

-Nahasketari agar-agarra erantsi eta sueztitu behar da

-Moldeetara pasatu (laranjen kasuan, laranja bera erabil dezakegu moldetzat) eta behin epelduta, gominolak atera eta azukre birrindutik pasatu

Oharra: Muztioa irakiten jarriko dugu eta ez diogu azukrerik botako; agar alga erantsiko diogu, ondo nahastu eta irakinaldi bat eman. Moldeetara pasatu, epeltzen utzi eta azukre birrindutik pasatu.