Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Tostada karamelizatua izozkiarekin
Tostada karamelizatua izozkiarekin
Osagaiak
  • - Esnea, 250 g
  • - Esne-gaina, 250 g
  • - Azukrea, 125 g
  • - Arrautza, 4
  • - Briochea, 1 (gurinezko opila)
  • - Gurina
  • - Izozkia
  • - Apaintzeko: menda-hostoa eta fruitu gorriak
Prestaketa

PRESTAKETA:

Briochea 5 cm-ko  xerratan moztu.

Esne-gaina, esnea, azukrea eta arrautzak nahastu, eta brioche-xerrak bertan sartu. Nahasketa honetan 48 orduan egon ondoren, atera, gurinaz igurtzi eta bi aldeetatik frijitu. Azkenik, azukrea gainetik bota eta gainazala erre.

AURKEZPENA:

Platerean tostada errea jarri, izozkiarekin batera. Apaindu menda-hostoarekin eta fruitu gorriekin.