Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Gaurko errezeta: Betiko torradak
Gaurko errezeta: Betiko torradak
Osagaiak
  • Lau lagunentzako
  • Ogi xerrak - 4
  • Esnea - 1/2 litro
  • Azukrea - 100 g
  • Laranja azala
  • Kanela zotza
  • Banilla zotza
  • Osagaiak arrautzeztatzeko:
  • Olio fina
  • Gaileta hautsa (irinaren ordez)
  • Arrautzak
Prestaketa

Ontzi batean esnea irakin azukre, laranja azal, kanela eta banillarekin. Irakindakoan infusiotzen utzi 10 minutuz.

Ogi xerrei gainera bota eta utzi esnea ondo hartu dezaten.

Arrautzaztatzeko, olioa berotzen jarri su eztian.

Ogia gaileta hautsean kontuz pasa eta gero arrautzan.

Su eztian frijitu.