Itxi

Errezetak

Errezetak

Miniaturak

Kabia pintxoa
Kabia pintxoa
Osagaiak
  • Patatak, 4
  • Masailak, 2 Kg
  • Ura, 100 gr
  • Azukrea, 100 gr
  • Olioa
  • Gatza
  • Ardo beltz botila bat
  • 3 berakatz agin
  • 2 kipula gorri
  • Porruak, 4
  • Piper berdeak, 3
  • Azenarioa, 2
  • Piperbeltza aleak, 15
  • Kilo erdi marrubi
  • Erramua, 4 hosto
  • Egilea: Salem, Algorta
Prestaketa

NOLA EGIN

Patata kabiak egiteko:

Patatak zuritu eta garbitu, ondoren mandolina batekin patata birrindu. Patata birrindua iragazki batean ipini behat da ondoren, forma eman koilara batekin eta behin prest dagoenean, olio berotan frijitu. Frijitu eta gero, kolpetxo bat emanez iragazkitik atera patata kabia.

 

Marrubiak egiteko:

Lapiko txiki batean ura eta azukrea ipini eta almibar bat egin, gero, marrubiak garbitu eta erditik zatituta gehitu. Sutan eduki 10 minutuz.

 

Masailak egiteko:

Masailak zatitu eta irinetik pasatu ondoren olio berotan frijitu (okelako poroak ixteko)

Lapiko batean txikitutako barazki guztiak frijitu su motelean, behin eginda frijitutako okela gehitu baita erramua ere eta piperbeltza, ardotan busti. Bi ordu su fuertean eduki ondoren, erramu hostoak atera okelarekin batera. Gelditzen zaigun saltsa murriztu eta gero, txinatarretik birritan pasatu.

 

Okela zatitu eta saltsara gehitu:

Dena prest dugunean pintxoa montatu. Patata kabian masailak ipini eta gero marrubia gainean jarri.