Itxi

Miniaturak

Miniaturak

Miniaturak

Galeper-arrautza tortilak
Galeper-arrautza tortilak
Osagaiak
  • 12 galeper arrautza
  • Tipulatxa
  • 3 patata (Ratte motakoak)
  • Oliba-olio birjina, 100 ml
  • Urdaiazpiko ondua
  • Txorizoa
  • Gatza
  • Piperbeltza
  • Modena ozpina
Prestaketa

NOLA EGIN

Patata eta tipulatxa erregosi. Xukatu eta galeper arrautzekin batu. Gatza eta piperbeltza erantsi.

Aurreko nahasketa hiru katilutan banatuko dugu. Lehenengoari txorizo txikitua erantsiko diogu eta bigarrenari, urdaiazpiko ondua. Hirugarren katiluan tipulatxa geratuko da.  Nahasketak moldeetan hustu eta labean sartuko ditugu 6 minutuz, 180º C-tara. Molde hauek plateraren aurkezpenean erabiliko dugunaren neurrikoak izan behar dira.

NOLA AURKEZTU

Kasu honetan arrautzen kutxa erabiliko dugu. Tortila bakoitza arrautza kutxa batean sartu eta gainean txorizoa, urdaiazpikoa edo tipulatxa jarriko diegu, bakoitzari dagokiona.

ZEIN EDARIREKIN HARTU

Eguerdiko gin-tonicarekin jateko platera da.