Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Fetaz eta artatxikiz betetako tomate erreak salmorejo saltsarekin
Fetaz eta artatxikiz betetako tomate erreak salmorejo saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Tomate erreak:
  • 2 adar tomate
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Feta eta artatxiki betegarria:
  • Feta zati bat
  • Artatxikia, 120 g
  • Azenario bat
  • Tipulin adarra, koilarakada bat
  • Arto gozoa, 2 koilarakada
  • Oliba berdeak, 2 koilarakada
  • Kaparra, koilarakada bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Salmorejo saltsa:
  • Udare tomate heldua, 200 g
  • Oliba olioa
  • Ogi xerra bat
  • Baratxuri ale erdi bat
  • Gatza
  • Jerez ozpina, txorrotada bat
  • 2 urdaiazpiko xerra
  • Errukula
Prestaketa

Tomate erreak:

Adar tomateei azala kendu, goitik moztu txapela kenduta, eta barruak garbitu.  Labeko erretilu batean jarri. Oliba olioa eta gatza bota, eta laberatu

Feta eta artatxiki betegarria: 

Artatxikia uretan egosi 20 minutuz. Egositakoan, ontzi batean, osagai guztiekin nahasteari ekin. Feta gazta, azenarioa, tipulin adarra, arto gozoa, oliba berdeak eta kaparrak zati txikitan sartu bertara. Oliba olioarekin eta gatzarekin gozatu.  Tomateak betegarri horrekin bete.

 

Salmorejo saltsa:

Ontzi batean, osagai guztiak sartu, birrindu eta iragazi.

 

Zartagin batean, urdaiazpiko xerrak gorritu.

 

BUKAERA:

 

Plater baten oinarrian, salmorejo saltsa jarri; inguruan, errukula orea jarri, eta gainean, tomate erre beteak. Amaitzeko, urdaiazpiko xerrak, apurtuta, jarri gainetik.