Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Izkira moqueca
Izkira moqueca
Osagaiak
  • (2 pertsonentzat)
  • Ganbak, 400 g
  • Koko esnea, 100 ml
  • Tomate txikituta, 200 g
  • Pipermorro gorri bat
  • 4 baratxuri ale
  • Dende olioa, koilarakada bat
  • Ekilore olioa, koilarakada bat
  • Martorri bat
  • Gatza
  • Tipula bat
  • Azenario bat
Prestaketa

Hasteko, ganbak zurituko ditugu, eta, buruekin, hondo azkar bat egingo dugu, azenario, tipula eta baratxuri ale batekin.

 

Bitartean, salda egosten eduki.

Lapiko batean, bi olio motak, baratxuri txikitua eta pipermorroa tiratan moztuta jarriko ditugu, eta karamelizatuta dagoenean, tomatea eta gatza bota, eta egiten utziko dugu.

Ganba isatsak gehituko ditugu, hesterik gabe, eta baita koko esnea ere. Su baxuan, 10 minutuz irakiten utziko dugu.

 

Bukatu baino lehen, gatz puntua egiaztatuko dugu, eta martorri txikitua botako dugu.

Hornigaiak:

Arroz zuria

Banana farofa