Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Erremolatxa gnocchiak idiazabal eta errukula saltsarekin
Erremolatxa gnocchiak idiazabal eta errukula saltsarekin
Osagaiak
  • Erremolatxa gnocchiak:
  • -2 erremolatxa
  • -Patata bat
  • -Arrautza bat
  • -Oliba olioa, txorrotada bat
  • -Irina, 150-200 g
  • -Gaztanbera, 50 g
  • -Idiazabal gazta, 50 g
  • -Gatza
  • Idiazabal eta errukula saltsa:
  • -2 tipula more
  • -Ardo zuria, txorrotada bat
  • -Idiazabal birrindua, 125 g
  • -Errukula orri batzuk
  • -Intxaurrak, eskukada bat
  • -Oliba olioa
  • -Gatza
  • Barazki eta perretxiko salteatuak:
  • -4 gari-zainzuri
  • -Sagar bat
  • -Jengibre zati bat
  • -2 baratxuri ale
  • -Perretxiko sorta bat
  • -Oliba olioa
  • -Gatza
  • Idiazabal kurruskariak:
  • -Idiazabal gazta birrindua
  • -Sesamo beltz haziak
Prestaketa

Erremolatxa gnocchiak:

Erremolatxak eta patatak azal eta guzti egosi. Zuritu eta erremolatxak labean pixka bat lehortu. Puregailutik pasa eta sumendi bat egin. Erdian beste osagaiak jarri eta landu, ore bat egin arte. Zilindro finak egin eta zatitxotan ebaki. Gnocchiak egiteko egurretik pasa eta ur irakinetan egosi. Ur hotzetara pasa eta xukatu.

Idiazabal eta errukula saltsa:

Tipulak txikitu eta zartagin batean olioarekin erregosten jarri. Ardo zuri txorrotada bat gehitu, urritu eta esne gaina eta Idiazabal gazta zatituta sartu. Birrindu eta errukula eta intxaurrak txikituta gehitu. Epelean eduki.

Barazki eta perretxiko salteatuak:

Zartagin batean jengibrea zatituta eta baratxuri aleak txikituta olioarekin gorritzen jarri. Sagar karratuak eta gari zainzuriak makiltxotan ebakita gehitu. Su bizian salteatu, perretxikoak gehitu eta 2 minutuz salteatu. Gatza bota.

Bukaera:

Zartagin batean saltsa bota eta gnocchiak berotu. Platerean zabaldu eta barazki eta perretxiko salteatuak gainetik banatu.