Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Malko-ilarrak, tofu bolak eta ilar saltsa
Malko-ilarrak, tofu bolak eta ilar saltsa
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Malko-ilarrak:
  • Malko-ilarrak, 200 g
  • Tipulin bat
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Azukre pixka bat
  • Tofu bolak:
  • Tofu sendoa, 225 g
  • Azenario erdi
  • Tipulin txorten bat
  • Baratxuri ale bat
  • Arrautza bat
  • Sesamo haziak, koilarakada bat
  • Soja saltsa, koilarakada bat
  • Irina
  • Gatza
  • Ogi birrindua
  • Frijitzeko olioa
  • Ilar krema:
  • Ilar izoztuak, 160 g
  • Salda, 150 g
  • Gurina, 55 g
  • Esne gaina, 25 g
  • Gatza
  • Azukre pixka bat
  • Ilar txortena tenpuran:
  • Ilar txorten batzuk
  • Irina
  • Tenpura
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Malko-ilarrak

Zartagin batera olioa bota eta tipulina ondo txikituta erregosten jarriko dugu. Gardena jartzen denean zartagina sutatik atera eilarak bota eta hauek epeldu egingo ditugu bakarrik, gatza eta azukre pixka bat bota.

Tofu bolak

Azenarioa zuritu eta birrindu. Tipulin txortena eta baratxuri alea zati txikitan moztu. Ontzi batean tofua xukatu eta txikitu. Bertara, barazki txikituak, soja saltsa, sesamo haziak, arrautza, bi irin koilarakada eta arrautza bat sartu, gatza jarri eta ondo nahastu. Bolak egin eta ogi birrindutik pasa, oliotan frijitu eta paperean xukatu.

Ilar-krema

Ilarrak saldarekin nahastu eta pixka bat berotu egingo ditugu. Birringailuarekin ondo txikitu eta ontzi batera iragaziko ditugu. Gurina, gatza, esne gaina eta azukre pixka bat gehitu eta epeldu egingo dugu. Erabili baino lehen, birringailuarekin emultsionatu egingo dugu.

Ilar txortena tenpuran:

Ilar txortena irinetatik pasa eta tenpurara bota. Hemendik atera eta olio berotan frijitu, paperean xukatu, gatza bota eta listo.

Bukaera

Plater sakon batean ilar krema jarri, gainean malko-ilar koilarakada bat, ondoan tofu bolak eta gainean ilar txorten frijitu batzuk jarri.