Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Barazki rostia soja testurizatuarekin
Barazki rostia soja testurizatuarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Barazki rostia:
  • - Kuiatxo handi bat
  • - Azenario handi bat
  • - Patata handi bat
  • - Piperbeltz zuria
  • - Baratxuri xehatua, koilarakadatxo laurden
  • - Limoi erdiren zukua
  • - Oliba olioa, 2 koilarakada
  • - Perrexil xehatua
  • - Gatza
  • Soja testurizatua:
  • - Tomate frijitua, 500 g
  • - Baratxuri-ale bat
  • - Tipula erdi
  • - Azenario erdi
  • - Ardo zuria, baso erdi
  • - 3 pikillo piper
  • - Soja testurizatu fina, 125 g
  • - Oliba olioa, 2 koilarakada
  • - Azukrea, koilarakadatxo bat
  • - Oreganoa, albaka, kuminoa eta piperbeltza
  • Kuia saltsa:
  • - Kuia, 200 g
  • - Oliba olioa
  • - Salda
  • - Gatza
  • - Piperbeltza
Prestaketa

Barazki rostia

Kuiatxoa garbitu eta birrindu. Azenarioa zuritu eta txikitu. Patata labean erre, eta, hoztu ondoren, zuritu eta txikitu.

Jarri barazkiak sukaldeko zapi batean, barazkien likidoa xukatzeko. Jarri ontzi batean, eta gehitu baratxuri xehatua, piperbeltza, limoi zukua, gatza, perrexila eta koilarakada bat olio. Eragin ondo.

Berotu olioa zartaginean. Zatitu barazkiak banakako errazioetan, eskuz, eta jarri zartagin beroan. Su ertainean kozinatu 5-10 minutuz edo gorritzen hasi arte, buelta eman, eta 5 minutu gehiago utzi.

Soja testurizatua

Moztu barazki guztia zati txikitan, eta erregosi 3-4 minutuz.

Tomate frijitua gehitu barazkiei, eta su ertainean mantendu, eta belarrak, espeziak, gatza eta azukrea gehitu.

Minutu batzuen buruan, sojari eragin, eta gehitu. Loditu arte egosten eduki.

BUKAERA

Plater batean, barazki rostia jarri; gainean, koilarakada bat soja bolognesa, eta gauza bera egin 3 aldiz. Inguruan kuia saltsa jarri, eta albaka orriekin bukatu.